Malaga Travel Guide Guía turística de Málaga Informaţii turistice Malaga Malaga, Informacja turystyczna Malaga, turistické informace Малага най-важна информация Малага туризъм Бряг на слънцето Андалусия Informação Málaga turismo Informazioni Malaga turismo Малага столица Информация Малага туризм Коста дель Соль Андалусия Málaga Hauptstadt Information Tourismus Costa del Sol Andalusien Guide du tourisme à Malaga Rejseguide for Malaga Malaga Seyahat Rehberi Malaga reisgids Malaga vodič za putovanje 马拉加 Malagai vendég kalauz

Malaga


 


Monumenten in Malaga

Het Alcazaba

Calle Alcazabilla

Het Alcazaba – Malaga

Na een korte klim vanaf de Plaza de la Aduana komen we aan bij de solide muur van het fort Alcazaba. Dit Moorse fort vormt een belangrijk ijkpunt in het stadsgezicht van Malaga. Het Alcazaba dateert uit de 8e eeuw na Christus. Een groot gedeelte is echter pas later bijgebouwd en stamt uit de tweede helft 11e eeuw. De Puerta del Cristo (de Poort van Christus) vormt de hoofdingang van het Alcazaba. Hier werd de eerste heilige mis opgedragen na de herovering van Malaga door de christenen.

Het Alcazaba is een van de best bewaarde Moorse militaire musea in Spanje. Het fort maakte deel uit van het verdedigingssysteem van het Moorse Malaga en stond in verbinding met de stadsmuren, die vandaag de dag niet meer bestaan.

Ruïnes van het Alcazaba – Malaga Het Alcazaba is gebouwd op een dubbele muur en heeft rechthoekige torens. Vanaf het talud bij de ingang, dat vanaf de Calle Alcazabilla zigzaggend naar boven loopt, is te zien hoe de restanten van de oorspronkelijke muur tegen de berg oplopen.

De versterkte toegangspoorten versierd met zuilen en kapitelen maken deze wandeling tot een aangename gebeurtenis. Nog leuker wordt het verderop, waar u stuit op een waar doolhof van poortjes en bochten.
Vlak achter de Arco de Cristo (de boog van Christus) vindt u prachtige Moorse tuinen met rijen planten omzoomd door bougainville, jasmijn en kamperfoelie.

Aangekomen bij het hoogste deel van de muur, mag u zeker het fascinerende uitzicht over de stad en de haven van Malaga niet missen. Een bezoekje aan het archeologisch museum, het Romeinse amfitheater en het kasteel van Gibralfaro vormen een passend sluitstuk op dit bezoek.

Een wandeling in het verleden waar u zeker geen spijt van zult krijgen.

Het kasteel van Gibralfaro

Kasteel van Gibralfaro – Malaga

Dit imponerende gebouw dateert uit het begin van de veertiende eeuw. Het is gebouwd in opdracht van Sultan Yusuf I van Granada op de fundamenten van een oud fenicisch bouwwerk. De naam Gibralfaro is afgeleid van het fenicische woord - gebel-faro (vuurtorenrots), hetgeen verwijst naar de oorspronkelijke functie als lichtbaken.

Het kasteel van Gibralfaro speelde een belangrijke rol in de laatste fase van de herovering van Malaga. Na een lange belegering van 3 maanden, slaagde het leger van Castilië (onder leiding van het katholieke koningspaar Ferdinand II van Aragon en Isabella I van Castilië) er in 1487 eindelijk in om de stad te veroveren. De 15.000 krijgers uit Afrika en soldaten uit Malaga gaven zich pas over nadat ze volledig waren uitgeput door de honger en nadat koning Ferdinand bezit had genomen van hun laatste bolwerk, het kasteel. Op dat moment verbleef koningin Isabella al in de stad. Vandaag de dag is van dit historische monument niet veel meer over dan een reeks solide torens die majestueus uitsteken boven een dicht woud van dennen en eucalyptusbomen.

 

Kathedraal

Plaza del Obispo


De kathedraal - La Manquita – Malaga

De kathedraal van Malaga is gebouwd tussen 1528 en 1782 op een plek waar zich voorheen een moskee bevond. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat er twee torens zouden komen. Uit geldgebrek is er echter maar één afgebouwd. Vandaar de bijnaam La Manguita (de eenarmige)

Als gevolg van de lange bouwperiode heeft de kathedraal veel verschillende bouwstijlen. Hoewel de renaissancistische stijl overheerst, zijn er elementen terug te vinden uit de gotiek, de barok, de gotische Isabella-stijl, het neoclassicisme, enz.

Aan de buitenkant zijn drie bogen zichtbaar. De drie mooie toegangsportalen zijn bekleed met verschillende kleuren marmer, boven de deuren bevinden zich medaillons. Op de zijdeuren staan de schutspatronen van Malaga afgebeeld: San Ciriaco en Santa Paula. Op de middelste deur vindt u een Bijbelse scène.

Voorportaal van de kathedraal – MalagaBinnen zult u verrast worden door de enorme omvang. De kerk is verdeeld in drie even hoge beuken, waarbij de middelste (het middenschip) echter breder is dan de twee zijbeuken. Om de stabiliteit van dit hoge gebouw te waarborgen, maakte de architect gebruik gemaakt van een bijzondere techniek. Ter ondersteuning van het gewelf plaatste hij kruisvormige pijlers met daarvoor Korinthische half-zuilen. Hij combineerde daarnaast elementen uit de klassieke traditie met elementen uit de Renaissance.

De gehele ruimte is overdekt met een mooi versierd gewelf. De decoratie van de koorbanken werd voltooid door de beroemde Pedro de Mena, die 42 houtsculpturen maakte.

Extra aandacht verdienen de twee orgels in barokstijl en de preekstoelen van marmer, versierd met kerkelijke afbeeldingen.

De zijkapellen bevatten interessante kunstwerken als een 'Treurende Madonna' van Pedro de Mena, een 'Christus aan het Kruis' van Alonso de Mena, een 'Maria van de Rozenkrans' van Alonso Cano, enz.

Bij uw bezoek aan het interieur van de kathedraal, mag u zeker de kapel van Notre-Dame-des-Rois niet missen met een prachtige 'Maria met Kind'. Verder zijn aan te raden de kapel van de heilige Barbara met een mooi gotisch altaarstuk en de kapel van de Incarnatie, die geheel in marmer is opgetrokken met vier monumentale zuilen van agaat.

Kerken

Iglesia de Los Martires – Malaga Iglesia de Los Mártires (Zie foto links)
Deze kerk werd opgericht in 1847 en is gewijd aan de martelaren van de stad. Kenmerkend is de toren in Mudéjarstijl en het rijke barokinterieur, waaronder een beeldhouwwerk van Francisco Ortiz.

Iglesia de Santiago
Deze parochiekerk uit 1490 is bekend om zijn toren in mudéjarstijl. Het interieur is barok en bevat bijzondere kapellen. De doopakte van Pablo Picasso is hier te bezichtigen.

Iglesia del Santo Cristo de la Salud
Deze kerk beschikt over een aantrekkelijk interieur met een indrukwekkend altaarstuk. Heeft verder een prachtig gedecoreerde koepel.

Iglesia San Juan Bautista
De Iglesia San Juan Bautista werd gebouwd in 1490. De barokke toren werd later toegevoegd in 1770. Binnen treft u een reeks mooie kapellen en een rijkelijk versierd altaarstuk. Het 17de-eeuwse standbeeld van San Juan is van de hand van Francisco Ortiz.

Het Santuario de la Virgen de la Victoría
Het Santuario de la Virgen de la Victoria – Malaga Deze kerk werd in 1487 opgetrokken op de plek waar het katholieke koningspaar de tenten had opgezet tijdens de belegering van de stad in datzelfde jaar. Het pronkstuk van de kerk is het magnifieke retabel dat zich vlak boven het altaar bevindt. In de crypte van de kerk ligt het familiegraf van de graven van Buenavista.Zij hebben de kerk in de 17de eeuw laten heropbouwen. 

 

 

Terug naar boven

Volgende  

Disclaimer: We proberen om de informatie op deze website zo nauwkeurig mogelijk te hebben, we accepteren geen verantwoordelijkheid voor verlies, letsel of ongemak door iemand als gevolg van deze informatie.

Malagainformation.com es un sitio web propiedad a empresa española Spanish & Internship Consultant S.L. Calle Miguel Bueno Lara, 8, 6-3. info@malagainformation.com, que está inscrita en el registro oficial de empresas de Málaga (Registro Mercantil) con el siguiente Cif y números de registro (Cif B92896588, Tomo 4437, Libro 3346, Folio 40).


 
Spaans leren in Spanje
    Cursus Spaans Malaga  


Mapa de Málaga
 vergroten  

 

 

Inleiding | Geschiedenis van Malaga | Nuttige Informatie | Kaart van Malaga | Weer in Malaga | Vervoer | Kranten van Malaga

Monumenten in Malaga | Musea in Malaga | Nachtleven in Malaga | Restaurants in Malaga | Bicicletas en Málaga